VOIP (internet telefonie)

Wat is bellen via internet?

VoIP is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Het spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen VoIP en ouderwets telefoneren zit in het signaaltransport. Bij internettelefonie wordt het gesprek omgezet in datapakketjes ('enen en nullen') die verstuurd worden via internet. Deze pakketjes worden door software slim verpakt, zodat er veel minder capaciteit nodig is voor een gesprek.

Met VoIP belt u altijd voordelig via internet. Makkelijk geregeld en met behoud van uw eigen nummer. U belt met uw huidige telefoon of een telefoon van Freetel, maar in plaats van uw telefoonlijn kunt u nu bellen via uw internetverbinding. Via onze VoIP service bereikt u iedereen in Nederland en over de hele wereld ongeacht of dit een gewone of VoIP aansluiting is.

Voor bellen met VoIP bedragen uw maandelijkse abonnementskosten € 4,95 incl BTW. Voor het gebruik van VoIP dient u te beschikken over een internetaansluiting zodat u zonder problemen via VoIP kunt telefoneren.


Telefoon geschikt voor VoIP

VoIP-telefoons verschillen van normale telefoons. Alle benodigde hardware en software voor het functioneren van VoIP is ge├»ntegreerd in het door ons te leveren draadloos toestel. Bij afsluiting van een eenjarig contract bedraagt de prijs per stuk vanaf € 99,95 inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij elke extra hand-set vanaf € 65,-- inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij afsluiting van een tweejarig contract ontvangt u het toestel gratis. Indien u beschikt over een VoIP-telefoon kan deze worden verbonden aan ons netwerk. Echter verlenen wij alleen service en garantie voor de bij ons gekochte VoIP telefoons.


Omzetapparaat

Door middel van een door ons te leveren omzetapparaat, welke zorgt voor de vertaling van spraak naar data en de omleiding van uw telefoonverkeer via uw internetverbinding, kunt u gebruik blijven maken van uw huidig toestel. Bij afsluiting van een eenjarig contract bedraagt de prijs per stuk vanaf € 85,-- inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij elke extra hand-set vanaf € 65,-- inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bij afsluiting van een tweejarig contract ontvangt u het omzetapparaat gratis.